Previranja i sukobi unutar HDZ-a

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković opširno je govorio i o kritikama svojih unutarstranačkih suparnika o tome kako želi koaliciju s SDP-om, nazvavši ih zlonamjernim konfabulacijama. Govorio je i o koalicijskim partnerima te politici prvog hrvatskog predsjednika.- Želim od oponenata u HDZ-u jasno čuti, i neka to kažu cijelo hrvatskoj javnosi, imaju li problema surađivati s nacionalnim manjinama, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

- Ako imaju, onda nikakve veze s politikom predsjednika Tuđmana nemaju. Što se tiče HNS-a, s njima smo se našli da održimo političku stabilnost Hrvatske, koja nam je omogućila programsku suradnju. Nije ništa neobično ako Angela Merkel koalira s liberalnom stankom u Njemačkoj, zašto bi to bio problem u Hrvatskoj, ustvrdio je.Miro Kovač oštro je odgovorio Andreju Plenkoviću.

- Ja bih kao predsjednik Vlade surađivao s nacionalim manjinama, rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač dodavši da imamo i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina.

- Ovo stalno pozivanje na predsjednika Tuđmana podsjeća me na čovjeka koji je u kasnijim godinama svoga života otkrio vjeru, i onda cijelo vrijeme naglašava vjeru, rekao je.