Tri čovjeka u Zagrebu 'umrla na ulici'

Medijima se proširila vijest o tri tijela koja su prolaznici uočili na tri različite lokacije u Zagrebu. Policija je umirila javnost, ustvrdivši da nije riječ o nasilju. Prema svemu sudeći, na njihovu smrt utjecalo je neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine - koje je posljednjih dana zabilježeno diljem zemlje.

Oko 5 sati na autobusnoj postajii u Sesvetama 55-godišnjak se srušio i na mjestu preminuo. Sat vremena poslije isto se dogodilo 63-godišnjaku u Dubravi. U 10 sati u tramvaju na okretištu Črnomerec preminuo je i 68-godišnjak.

Iako je ova vijest uznemirila dio građana, policija tvrdi da nema razloga za paniku. "Slijedom činjenice da njihova smrt ne upućuje da je posljedica bilo kojeg oblika kaznenog djela, možemo samo potvrditi da su tri muškarca danas preminula prirodnom", priopćeno je iz policije.

Češće zdravstvene probleme liječnici pripisuju vremenu

- Zadnjih nekoliko dana imamo primjer južine u zimskim mjesecima. Ona u prvom slučaju utječe na raspoloženje ljudi, zatim mogu se javiti određene smetnje kao što su glavobolja, vrtoglavica, nesanica. S druge strane također mogu se pogoršati smetnje kroničnih pacijenata, Dejana Martinić, dežurna liječnica Zavoda za hitnu medicinu Zagreb.

- Ono što je bitno, ne samo za kronične pacijente nego za sve ljude, da u ovakvim promjenama vremena vode brigu o pravilnoj prehrani, znači adekvatan unos voća povrća, tekućine i zapravo je jedan veliki problem u zadnje vrijeme - da ljudi jako malo vremena provode na svježem zraku, dodaje Martinić.
Južina se u većem dijelu Hrvatske očekuje i sutra, stoga savjete liječnika treba shvatiti ozbiljno.