Užas u Međimurju - traži se angažman države

Još jedna tragedija u kojoj je ubijena žena. Preminula je 37-godišnjakinja koja je jučer s teškim ozljedama primljena u bolnicu u Čakovcu. Policija je uhitila jednu osobu. Neslužbeno - riječ je o njezinu nevjenčanom suprugu. Do sukoba je došlo u obiteljskoj kući u romskom naselju Piškorovec, a svemu je kumovao - alkohol. Rodbina i Centar za socijalnu skrb zbrinuli su maloljetnu djecu. Inače, ubijena je majka jedanaestero djece.

Policijski službenici uhitili su 35-godišnjaka s područja općine Mala Subotica zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva, navode.  Kako neslužbeno doznajemo, nevjenčani partner je 37 godišnjakinju ubo u arteriju u preponi.

- Jučer, 16. veljače 2020. godine u 18 sati i 52 minuta Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu Županijske bolnice u Čakovcu da je na hitni bolnički odjel zaprimljena 37-godišnjakinja s teškim ozljedama opasnim po život, rekao je Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske. Osumnjičenik je poznat policiji od ranije, za određena kaznena djela s elementima nasilja. 

Danas, 17. veljače u jutarnjim satima zaprimljena je nova obavijest čakovečke bolnice iz koje proizlazi da je 37-godišnjakinja, nažalost preminula. "Pacijentica je sinoć primljena u teškom stanju opasnom po život, podvrgnuta je kirurškom i intenzivnom liječenju i reanimaciji, usprkos čega je nastupio smrtni ishod", izjavila je liječnica na Odjelu intenzivnog liječenja Selma Pernar.

U kući je bilo sedmero maloljetne djece koja su svjedočila svađi. Zbrinuo ih je Centar za socijalnu skrb. Prema riječima Alenke Bilić iz Centra za socijalnu skrb Čakovec, djeca imaju izrazito dobru podršku obitelji i okoline. Dvije punoljetne osobe prihvatile su se brige o njima. Psihološka pomoć odmah im je pružena, smatramo da smo uradilisve što smo mogli, kaže Bilić.

Međimurski župan Matija Posavec smatra da je dosta da Međimurje svako malo puni stupce crne kronike. Traži jači angažman države i mjerodavnih institucija. "Hitno treba reagirati većim brojem policijskih službenika i djelatnika u Centru za socijalnu skrb. Ne može se dogoditi da jedan socijalni radnik kontrolira 100 obitelji korisnika socijalne pomoći, poručio je župan. 

Kako doznajemo - u srijedu će se Posavec sastati s ministricom Bedeković koju će još jednom pozoriti na goruće probleme cijelog Međimurja.