Grafološki stručnjaci: Vještačenje potvrdilo da je Saucha potpisivao naloge

Na suđenju bivšem predstojniku premijerova ureda Tomislavu Sauchi i njegovoj tajnici Sandri Zeljko u aferi "Dnevice" iskaz su dali grafološki vještaci. Rekli su kako je vještačenje potvrdilo da je Saucha potpisivao sporne putne naloge preko kojih je izvučen novac iz državnog proračuna.Detaljno su opisivali metode i tehnike vještačenja potpisa i parafa na lažiranim putnim nalozima i računima. Zasebna analiza svakog od dvojice vještaka pokazala je isto.

- Unutar spornih potpisa Tomislava Sauche nismo utvrdili elemente nesigurnosti i zastajkivanja, koji bi upućivali na krivotvorenje, rekao je grafološki vještak Zvonimir Čorić.

Drugim riječima, Sauchini su potpisi i na onim putnim nalozima i računima za koje on sam tvrdi da su krivotvoreni. Kažu da njegovi stvarni potpisi variraju jednako kao i potpisi za koje kaže da su sporni.

- Utvrdili smo da Slavko Goldstein nije skriptor spornih potpisa, rekao je Čorić.

- Utvrdili smo evidentnu sličnost s varijacijom nespornih potpisa Tomislava Sauche, dodao je.

Odvjetnici kažu da je nalaz pristran i nezakonit. Prije nego što je postavljen za vještaka u ovom predmetu, grafolog Čorić je u nekoliko medija komentirao aferu. A on odgovara da je govorio samo općenito.

- Nisam i nisam mogao iznositi mišljenje je li Tomislav Saucha skriptor spornih potpisa na putnim nalozima, rekao je Čorić.

Suđenje za izvlačenje oko milijun kuna iz proračuna u aferi "Dnevnice" nastavlja se idući tjedan.