Novi laboratorij u Podravci

U povodu 100. godišnjice rođenja Zlate Bartl, koja je stvorila Vegetu, u Podravci je otvoren najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij.

Laboratorij za napredna senzorska i kulinarska istraživanja "Prof. Zlata Bartl" vrijedan je milijun eura.

Danas se proizvodi koje kontrolira ovaj laboratorij prodaju u 50 zemalja - na gotovo svim kontinentima.

Ono što se nekad činilo dalekom budućnošću  sada je u Koprivnci stvarnost. Slatki zalogaji ne izlaze iz pećnice nego iz printera.

- U rangu je najboljih labosa naše konkurencije i zasigurno to omogućuje našim stručnjacima da budu jednako avangardni, inovativni i kreativni i da na tragu prof. Zlate Bartl stvaraju nove generacije proizvoda, rekao je predsjednik uprave Podravke Marin Pucar.

Danas u laboratoriju - sutra u našim kuhinjama. Dokaz da dobra ideja bez obzira na to gdje je nastala, može postati svjetski brend.