Čovječanstvu unatoč koronavirusu ne manjka duhovitosti

Deseci tisuća ljudi diljem svijeta zarazili su se koronavirusom, umrlih je više od 3000, a među zahvaćenima je i Hrvatska, gdje je dosad potvrđeno deset zaraženih osoba. Dio svjetskog pučanstva zahvatila je panika, no ima i onih kojima ni u ovakvoj situaciji ne manjka duhovitosti.

Vijetnamsko ministarstvo zdravstva napravilo je animirani video koji koristi Ghen, pjesmu izvođača Min i Erika iz 2017. godine, ali s tekstom prilagođenim prigodi, u kojemu se između ostalog poziva građane na pranje ruku i izbjegavanje masovnih okupljanja kako bi se spriječilo širenje virusa. U videu je virus prikazan kao netko tko pokušava stati između para, koji se na početku svađa, a na kraju se ipak zbližava.

Min je objavila video na svom YouTube-kanalu gdje trenutno ima više od 2,2 milijuna pregleda, a ovo je verzija s engleskim titlovima:Vijetnamski plesač Quang Đăng objavio je pak ples na pjesmu s pokretima koji aludiraju na pranje ruku i nošenje maske.Iranski komičar Danial Kheirikhah također je objavio video inspiriran pranjem ruku:Nigerijskog komičara Mr. Macaronija inspirirala je panika od koronavirusa, odnosno strah od dodirivanja. U ovom videu koji je objavio na Twitteru ljudima na cesti poručuje: "Ako me dirnete, umrijet ćete!"Izraelska korisnica Facebooka Inbar HB Levi objavila je video sebe i prijateljice u medicinskoj odjeći i s maskama na licu kako pjevaju obradu pjesme My Sharona grupe The Knack na temu koronavirusa.