Pojačana provjera na granici, konvoji u tranzitu

Prema sporazumima koje je Hrvatska sklopila sa susjednim zemljama od subote se kroz Hrvatsku sav tranzitni promet odvija u konvojima. Na GP Bregana (Obrežje) čekanja teretnih vozila na ulaz u Hrvatsku su 6 sati. J

Pod policijskom pratnjom danas je 60 kamiona s Bregane u koloni krenulo prema Novskoj, odakle je dio otišao prema Srbiji, dio prema Bosni i Hercegovini. S Bregane se javila Jelena Bokun.

- Covid -19: Posljednje informacije  
- "Ako imate virus možete nekoga ubiti - pridržavajte se samoizolacije!"

Zbog koronavirusa granični prijelazi sa Srbijom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane i vozače teretnih vozila. Na svim graničnim prijelazima Hrvatske sa Slovenijom, Mađarskom i BiH pojačana je provjera, priopćio je Hrvatski autoklub (HAK). Zato su moguća dulja čekanja putničkih, a osobito teretnih vozila.

Prema naputku MUP-a sve vozače teretnih vozila koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz smjera Slovenije moli se da se upute na granične prijelaze Macelj, Bregana, Rupa, Pasjak i Plovanija, kako bi se ubrzao prijelaz granice.

Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

U domaćem pomorskom prometu nema poteškoća. Privremeno je prekinuta međunarodna linija SplitAncona (do 1. travnja) i međunarodna linija DubrovnikBari (do 19. travnja).

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.