HUP: osigurati poseban status i prioritet veledrogerijama

Koordinacija veledrogerija Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) smatra kako je veledrogerijama važno osigurati poseban status i prioritet koji će omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima, priopćeno je iz HUP-a.

-
U kriznim situacijama, kao što je pandemija koronavirusa, važno je osigurati poseban status i prioritet prolaska koji će nam omogućiti pristup dobavljačima i svim zdravstvenim ustanovama u bilo kakvim okolnostima, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva", izjavila je predsjednica HUP- Koordinacije veledrogerija Diana Percač.

Članovi HUP-ove Koordinacije veledrogerija zadnjih nekoliko dana održavaju kontinuirane tematske sastanke kako bi definirali ključne mjere za osiguranje opskrbe hrvatskih bolnica, ljekarni i pacijenata neophodnim lijekovima i medicinskim proizvodima, kaže se u priopćenju.

- Veledrogerije ulažu maksimalne napore kako bi redovitom opskrbom lijekova i medicinskih proizvoda omogućile normalno pružanje zdravstvene skrbi svim pacijentima, ističe se.

Veledrogerije, kako se navodi, kontinuirano rade na osiguravanju prolaza prometu lijekova prema svim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zdravlja stanovništva te pozivaju građane na solidarnost i društveno odgovornost, posebno prema najranjivijim društvenim skupinama.