Nema zaraze koronavirusom u pulskoj bolnici

Negativni nalazi na koronavirus potvrđeni su za četvero zdravstvenih djelatnika iz pulske Opće bolnice koji su testirani radi prevencije, pa u bolnici i dalje nema infekcije među zdravstvenim djelatnicima, rekla je ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić.

-
Testirana su i četiri zdravstvena radnika i negativni su. Nema podataka da ima infekcije među zdravstvenim radnicima Opće bolnice Pula, rekla je Hrstić na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

Navela je kako je ministar zdravstva Vili Beroš, nakon što su u Zagrebu nakon nenajavljenog boravka u Austriji zaražena dva liječnika, iz pulske bolnice zatražio podatke je li netko od zdravstvenih djelatnika bio izvan Hrvatske.

Koronavirus - iz minute u minutu

- Od 1300 radnika 18 ljudi je bilo u inozemstvu, a zadnji su se vratili 7. ožujka. Oni će ostati kod kuće, izjavila je Hrstić.

Dodala je kako je hospitalizirano i pet novozaraženih osoba s istarskog područja, kod svih slučajeva radi se o kontaktu sa zaraženima osobama iz kriznih područja izvan Hrvatske, a za prva dva zaražena u Istri iz Labina vjeruje kako će uskoro biti pušteni kući.

Što se tiče preminulog muškarca, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo istarske županije Aleksandar Stojanović je kazao da je bio u samoizolaciji, ali da nije imao simptome.