Na sisačkom području zaražen liječnik iz Opće bolnice

Novi slučaj koronavirusa na sisačkom području odnosi se na liječnika iz Opće bolnice s odjela kirurgije. On je trenutačno na kućnom liječenju. Svi djelatnici i pacijenti koji su bili u bliskom kontaktu šalju se u samoizolaciju.

U tijeku je čišćenje i dezinfekcija odjela, a svi pacijenti koji su preseljeni tijekom dana vratit će se na odjel. Novonastala situacija u bolnici je pod kontrolom te svi odjeli i službe nastavljaju s radom izvijestio je stožer sisačko-moslavačke županije.

Ovim slučajem je broj zaraženih koronavisusom u Sisačko-moslavačkoj županiji povećan s tri na četiri oboljela.

Stožer sisačko-moslavačke županije napominje i da se u povodu blagdana Uskrsa, očekuju povratak većeg broja stanovnika županije iz europskih zemalja gdje je prisutna Covid-19 infekcija. Stoga apelira da se građani pridržavaju svih propisanih mjera i provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju.

Građane mole da ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom.

Bespotrebno zadržavanje na javnim mjestima i nadalje će nadzirati djelatnici policije, HGSS-a, vatrogasci i druge službe te će takve slučajeve sankcionirati, poručuju u priopćenju.