U Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje bez zaraženih koronavirusom

Na području Vukovarsko-srijemske županije u nedjelju je testirano devet osoba na koronavirus, svi su bili negativni i u toj županiji do sada nema zaraženih, rekao je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić.

Do sada je u toj županiji testirano ukupno 47 osoba.

- Pozitivnih osoba u našoj županiji do ovog trenutka nema. U samoizolaciji je 912 osoba i taj broj varira. Jutros smo imali veliki pritisak vozača kamiona, 35 osoba bilo je u karanteni. Velik je broj, ali smo izdržali i uspjeli sve kamione posložiti i smjestiti ljude u izolirani prostor, što znači da je svatko imao svoju sobu. Posao smo korektno odradili prema njima i time zaštitili građane, istaknuo je Kelić na konferenciji za novinare.

No, dodaje, iz dana u dan pojavljuje se kršenje samoizolacije.

- Imali smo jučer pritisak s dolaskom građana grada Zagreba u našu županiju. Kontaktirali smo i s ostalim slavonskim županijama koje također imaju sličnu situaciju. Šaljemo apel, kako našim građanima tako i onima koji su došli, neka se ponašaju u skladu s pravilima koja smo uveli. Ozbiljno treba shvatiti situaciju, ostati u svojim kućama, i bilo što je potrebno neka jave u našu ustanovu pa će se pomoći u rješavanju problema, rekao je.

Predsjednik Stožera, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zahvalio je medijima koji profesionalno obavljaju svoju zadaću i informiraju javnost. Građane Vukovarsko-srijemske županije pozvao je da ostanu u svojim domovima i pridržavaju se izrečenih peporuka i mjera.