Vrgorac aktivirao digitalnu tržnicu poljoprivrednih proizvoda

Grad Vrgorac donio je odluku o aktiviranju digitalne zelene tržnice u aktualnoj krizi zbog koronavirusa.

Putem digitalne tržnice osigurat će se informacija o 450 vrgoračkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode jagode, breskve, jabuke, šljive, stolno grožđe i drugo voće i povrće, kao i med i kvalitetna vina.

Izrađena je web stranica s bazom podataka obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, njihovih proizvoda i raspoloživih količina, a potom i android aplikaciju, koja na jednostavan način, u samo tri koraka, povezuje proizvođače i krajnje korisnike.

Aplikacija "Kupuj domaće" je rezultat rada na projektu "Misli globalno, kupuj lokalno" koji je osmišljen kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na nacionalnom tržištu. U sklopu konferencije Pametni gradovi - gradovi budućnosti 2018., Gradu Vrgorcu je, za android aplikaciju Kupuj domaće - OPG voće i povrće, dodijeljena nagrada Smart City Award 2018. u kategoriji - Pametna digitalizacija.

Grad Vrgorac je pozvao sve poljoprivrednike s područja Vrgorca da se upišu i dostave podatke o svojim količinama. Time će se omogućiti svakom građaninu Hrvatske koji želi kupiti domaće poljoprivredne proizvode da može doći do njihovih kontakata.