U Osijeku obustavljen javni gradski prijevoz

U Osijeku su zatvorene sve gradske tržnice te je privremeno obustavljen javni gradski prijevoz. Uslugama GPP-a od danas se smiju koristiti samo javni službenici i zaposlenici tvrtki koji imaju radnu obvezu, a u autobus se može ući samo uz predočenje dozvole za prijevoz.

Na osječkim ulicama samo oni koji trebaju kupiti kućne potrepštine ili su poslovno vezani uz središte grada. 

U županijskim se ljekarnama naručuju dodatne količine dezinficijensa, jednokratnih maski nema, no, kako je najavljeno, do kraja tjedna u prodaji bi se trebale naći pamučne zaštitne maske. Mijenja se i radno vrijeme županijskih ljekarni, osim one na Trgu Ante Starčevića, koja će i dalje raditi od 0 do 24 sata.

- Pa će tako ljekarne raditi od 8 do 17 sati, subotom od 9 do 12 sati. Ljekarne koje prate rad ordinacija radit će od 8 do 14 ili od 11 do 17, subotom i nedjeljom neće raditi, govori Martina Gavran Duvnjak, Ljekarne Srce - Ljekarne Osječko-baranjske županije.

A oni koji svaki dan moraju na posao ili imaju radnu obvezu jedini se mogu koristiti uslugama gradskoga prijevoza.

- Za njih je organiziran prijevoz tako da ih se odveze na posao od 6 do 8 ujutro, također da ih se vrati s posla od 14 do 18 i eventualno, ako netko radi u trećoj smjeni, od 21 do 22 sata, naglašava Tomislav Trtanj, rukovoditelj sektora prometa, GPP Osijek.

Vozači automobila od danas u Osijeku mogu parkirati besplatno.

- Donesena je i odluka o ukidanju naplate parkinga na području cijeloga grada s obzirom na to da Osijek ima koncesionare u dogovoru i s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo navedena mjera trajat će 30 dana, istaknuo je Boris Piližota, zamjenik osječkog gradonačelnika.

Osječki KBC prima samo hitne pacijente, do daljnjega su odgođeni svi kontrolni pregledi, a operacije se obavljaju prema prioritetu.