Dom zdravlja Zadarske županije za COVID-19

Od ponedjeljka radi izdvojena ordinacija Doma zdravlja Zadarske županije za Covid-19, na Ravnicama, na lokaciji bivšeg Centra za ovisnost.

Oni koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom nipošto ne smiju izravno dolaziti u tu ambulantu. Umjesto toga trebaju nazvati besplatni telefon 0800 8557 ili broj 091 540 4189.

U telefonskom razgovoru sa zdravstvenim radnicima, bit će im rečeno što dalje činiti. Ovdje dežuraju liječnici primarne zdravstvene zaštite i, u dogovoru s epidemiologom, upućuju pacijente dalje, na tzv. odjel COVID-19 izvan bolničkoga kruga.

- Njih šalje u prostor gdje je nekad bio ATD gdje smo mi na nivou bolnice organizirali prijam takvih bolesnika i njihovu izolaciju, izjavio je zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. med. Edi Karuc.

Posjeti bolnici već su dugo zabranjeni, na ulazu će vas dočekati ovaj odred Crvenoga križa. Iako je zadarska bolnica pripremila odjel Covid-19 na vrijeme, virus je ipak ušao u bolnički krug. Doktor Karuc tvrdi da zaražena pedijatrica koja je radila u Zagrebu, nije bila u bliskom kontaktu s liječnicima s ostalih zadarskih odjela.

- Odmaknut ćemo sve one za koje pa i imalo postoji sumnja 0,1 posto da su možda bili u kontaktu, rekao je Karuc.

Ambulanta dostupna je 24 sata na dan. Ne dolazite ovamo, već nazovite besplatni telefon 0800 8557 - poručuju liječnici.