Hrvatska pod snijegom

Nije ga bilo gotovo cijelu zimu, a pao je kada se borimo s virusom, kada je Zagreb pogodio najgori potres u posljednjih 140 godina i ostavio oko tisuću ljudi bez krova nad glavom. Snijeg i naglo zahladnjenje zahvatili su velik dio zemlje.

Snježno nevrijeme pogodilo je Liku. Desetak se ralica od jutra borilo s vjetrom i snježnim nanosima na Plitvičkoj magistrali, kako bi ona bila prohodna barem za osobna vozila.

- Nosim uzorke krvi za laboratorij i imam dva tri putnika koji imaju danas termine dogovorene, rekao je taksist Ivo Šimić.

Promet kamiona u Lici je stao. Na zadarskom području, zbog jake bure kamioni su preusmjereni na obilazni pravac Gračac - Obrovac. Bura i snijeg zaustavili su teretna vozila i u Gorskom kotaru, kod Delnica.

- Valjda je zbog bure i zimskih uvjeta zatvorena i stara cesta i autoput za teretna vozila. Koliko već čekate? A sat i pol negdje, kazao je vozač Filip Lujić.

- Čekam jedno sat vremena, idem za Liku po mlijeko, a ne puštaju dalje, rekao je vozač Nenad Štiglić.

Ipak, ubrzo je za njih organiziran konvoj pa su krenuli prema svojem odredištu.

- Prognoze su i dalje prilično nepovoljne. Opskrba po meni neće biti ugrožena, mi ćemo se svakako truditi da konvojskim putem to rješavamo bez obzira na vrijeme, izjavio je voditelj, TJ Delnice HAC Valentin Crljenko.

- Roba dolazi svaki dan tako da nije uopće problem s robom. Sve dolazi, dobro je, kazala je prodavačica iz Delnica Dragica Tomić.

Posla je zbog snijega bilo i u Daruvaru. Napadalo ga je više od 20 centimetara. A lopate su izvukli i Osječani.

- Moramo paziti na ljude koji rade da ne bi opet došlo do nekih drugih nezgoda, je li tako, kazao je Dragan iz Osijeka.

Upravo tako. Jer nezgoda je ovih dana zaista previše.