Beroš prozvao pojedine liječnike

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je na konferenciji Stožera civilne zaštite prozvao "zlonamjerne pojedince" koji situaciju s manjkom zaštitne opreme prikazuju lošijom nego što jest, spomenuvši pritom "petu kolonu".Beroš je, govoreći o manjku zaštitne opreme, rekao da ga ljuti ponašanje zlonamjernih pojedinaca koji naglašavaju to pitanje. Situacija nije optimalna, ali je daleko bolja od one koja se zlonamjerno prikazuje, poručio je.

- Dobio sam informaciju da su pojedini liječnici namjerno sklanjali zaštitnu opremu s polica da bi prikazivali stanje kao loše. Gledajte, mi znamo da u svakom ratu postoji peta kolona. Tako želim jasno poručiti svima da maksimalno radimo na nabavi zaštitne opreme, rekao je Beroš.

Dodao je da u ovom trenutku iz Zaboka prema Zagrebu putuje kamion sa 7.000 maski te milijun rukavica i ogrtača, a sutra navečer iz Kine stiže avion s milijun i 300 maski, 500.000 zaštitnih rukavica i 50.000 odora.

Beroš je rekao da se jučer čuo s kolegama iz Francuske i Švicarske te da je situacija svugdje loša, ali je osudio zlonamjerno prikazivanje situacije lošijom.

- Molim stoga institucije da postupaju na adekvatan način. I gledajte, kad ova ugroza završi, evaluirat će se uloga svih nas, počevši od mene, i molim narod da procijeni kako se tko ponašao u ovom trenutku, rekao je Beroš podignuvši glas.

Pitao je ravnatelje domova zdravlja gdje su bili i jesu li nabavljali opremu kad su prema svim domovima zdravlja prije nekoliko mjeseci išle upute da se moraju pobrinuti za zaštitnu opremu.

- Situacija nije tako loša kako se prikazuje, poručio je Beroš.