Split: Putnici i članovi posade Marka Pola izlaze iz karantene

Za 60 članova posade i 93 putnika s broda Marko Polo u podne završava 14-dnevna izolacija u kojoj su bili nakon što su prije dva tjedna u jeku epidemije Covida-19 u Italiji iz Ancone doplovili u Split, doznaje se u Jadroliniji.

Oko podneva će u organizaciji Jadrolinije po članove posade kontinuirano stizati kombiji koji će ih prevoziti do njihovih prebivališta, dok će, kako se doznaje, putnici iz Duilova svojim kućama ići unajmljenim automobilima. Cijelo ovo vrijeme izolacije na brodu se nalazilo 60 članova posade, dok je 93 putnika napustilo brod.

Dio ih je otišao u samoizolaciju svojim kućama, a dio je bio smješten u karanteni na Duilovu.

Na brodu se zateklo 57 državljana Hrvatske, devet iz Italije, šest iz Bosne i Hercegovine, pet Španjolaca, četiri Francuza, po tri Amerikanca, Britanca i Nijemca, dva državljanina Crne Gore te jedan Kanađanin.

Dok su bili u samoizolaciji i karanteni, nitko od članova posade - kapetan, oficiri, kormilari, bijelo osoblje - kao ni putnika nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema. Cijelo su vrijeme bili u kontaktu s epidemiolozima i redovito mjerili temperaturu.