Sisak: Propusnice samo za osobe s vitalnim obiteljskim razlozima

Sisačka gradska uprava izvijestila je da gradski Stožer civilne zaštite, prema odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, propusnice izdaje samo građanima s vitalnim obiteljskim potrebama, poput skrbi o djeci i starijima ili nabavi nužnih potrepština.

Koronavirus: Iz minute u minutu


U obavijesti napominju da propusnica nije potrebna za kretanje naseljima na administrativnom području grada. Propusnice za građane koji trebaju hitnu medicinsku skrb izdaju liječnici obiteljske medicine, a za zaposlene koji putuju na posao njihovi poslodavci.

Gradsko poduzeće Gospodarenje otpadom odgađa za 6. travnja najavljenu prvu ovogodišnju akciju odvoza krupnog otpada i granja, a tvrtka Komunalac obustavila je naplatu parkiranja na području grada.

Zavod za transfuzijsku medicinu Zagreb i Gradsko društvo Crvenog križa Sisak bez obzira na epidemiju u srijedu i četvrtak održavaju najavljene akcije darivanja krvi, kako bi se osigurale neophodne zalihe.

Akcija će se, uz sve mjere zaštite, održavati u restoranu Trattorija na Željezničkom kolodvoru - u srijedu od 9 do 12 sati, a u četvrtak od 10 do 18 sati.

Nakon niza potresa koji su pogodili Zagreb te oštetili Katedralu i druge crkve, sisački biskup Vlado Košić pozvao je vjernike, župe i poslovne subjekte da se uključe u akciju "Za Zagrebačku biskupiju".