Murter - otok u blokadi

U karanteni je 2.500 stanovnika Murtera i Betine zbog lokalne transmisije virusa. Policija strogo kontrolira zabranu kretanja na kopnu i moru.

Policijska je blokada u Lovišću. Vozila dostave ne ulaze u crvenu, zabranjenu zonu. Ono najnužnije - hrana, lijekovi, medicinske potrepštine se dovoze do policijskog punkta gdje se prevoze prema Betini i Murteru, javila je Anamarija Škorić za Dnevnik. Dodala je da će se hitne službe propuštati.- Propusnice za njih ubuduće ne vrijede za izlaz, osim naravno u slučajevima medicinskim i svim opravdanim slučajevima. To će se ocjenjivati na ovom punktu, rekao je Dujo Troskot, pomoćnik načelnika PP Vodice.

U Murter je, rekla je Škorić, danas dopremljen medicinski kontejner u kojem od sutra počinje trijaža bolesnika. Uzimat će im briseve i testirati na koronavirus.

Od 15 zaraženih u županiji osmero je s ovog područja. U samoizolaciji je čak 67 stanovnika. No samo njih pet prijavilo je da se ne osjeća dobro. Prijavljuju Murterani i nedopuštena okupljanja - navodno se jelo i pilo u objektima koji su trebali biti zatvoreni. Policija provjerava navode, a epidemiolozi provjeravaju osobe s kojima su zaraženi bili u kontaktu. Oni u karanteni - strahuju.

Općina je otvorila posebnu telefonsku liniju na kojoj mještani mogu postaviti sva pitanja o životu u karanteni.