Primorsko-goranska županija: 31 zaražena osoba, jedna na respiratoru

Još četiri osobe zaražene su koronavirusom u Primorsko-goranskoj županiji u kojoj je zaraza potvrđena za ukupno 31 osobu, u bolnici ih je 26, a jedna je zbog teže kliničke slike priključena na respirator.

Ranije je potvrđeno da je jedna osoba ozdravila, a iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu danas su rekli kako se potvrda o ozdravljenju, odnosno negativan nalaz na virus čeka za još jednu osobu. Župan Zlatko Komadina izjavio je za Radio Rijeku kako na području županije zasad nema značajnije uzlazne krivulje broja zaraženih.

- Ukoliko se svi budemo pridržavali preporučenih mjera, bez nepotrebnog kretanja, izbjegavanje socijalnih kontakata, imamo šansu da zaustavimo širenje zaraze, poručio je Komadina.

Pohvalio je građane u županiji koji se, kako je rekao, u većini pridržavaju mjere ograničenja kretanja bez prijeke potrebe, te je zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj liniji obrane od virusa. Građane je zamolio da ne odlaze u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, nego da se prethodno telefonski konzultiraju s liječnicima.

Komadina je naglasio kako su sve županijske zdravstvene ustanove preko svojih dobavnih kanala u fazi izvanrednih nabavki zaštitne opreme izostanak koje se, istaknuo je, pokušava riješiti i s razine Nacionalnog i županijskog stožera civilne zaštite.

- Pomoć su nam ponudili i iz naših prijateljskih kineskih regija i nadam se da ćemo ovih dana za naš zdravstveni sustav uspjeti osigurati dodatne količine opreme, rekao je Komadina.