Split: U županiji pet novooboljelih od koronavirusa, ukupno 36

Na području Splitsko dalmatinske županije novih je pet osoba pozitivno na koronavirus, a ukupno je 36 zaraženih osoba, priopćio je Županijski Stožer civilne zaštite.

Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije
Troje novozaraženih u Istri, ukupno 41
Razmatra se zatvaranje Biograda

U Splitu su 24 osobe pozitivne na COVID-19, u Sinju tri, u Hrvacama i Vrliki jedna osoba, u Solinu tri, i po jedna oboljela osoba u Dugom Ratu, Podstrani, Hvaru i Kaštelima.

Od ukupno 36 zaraženih - šest osoba su iz zdravstvenog sustava, i to dva liječnika, dva stomatologa, jedan inženjer i jedan djelatnik srednje stručne spreme. U samoizolaciji se nalazi 55 zdravstvenih djelatnika, izvijestili su iz Stožera.

Opće zdravstveno stanje svih zaraženih s područja Splitsko dalmatinske županije je stabilno, dok se jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije nalazi na respiratoru u KBC-u Split.

Svi kontakti zaraženih obrađeni su od strane epidemiološke službe. Iz županijskog Stožera CZ ističu da se sve zdravstvene usluge u KBC-u Split pružaju kao i do sada.

U karanteni splitskog Hotela Zagreb u ovom trenutku nalazi se 29 osoba, od čega 21 hrvatski državljanin te osam stranih državljana.