Za sva vozila zatvorena autocesta Rijeka-Zagreb i Jadranska magistrala

Već treći dan snijeg i olujna bura stvaraju probleme u prometu, pogotovo kroz Gorski kotar. Za sva vozila danas je zatvorena dionica autoceste Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

- Zbog olujnog vjetra od noćas je promet zatvoren za sva vozila, čak i za osobna vozila. Osobna se vozila preusmjeravaju na staru cestu uz obveznu zimsku opremu. Teretna vozila, zbog zimskih uvjeta na cestama, ne mogu proći niti tom cestom. Radi toga trenutno za njih nema niti alternativnog pravca, izvijestila je za podnevni Dnevnik HRT-a s čvora Kikovica reporterka Jelena Tomac.

Za teretna će vozila, kao i prethodnih dana, biti organiziran prijevoz u konvojima.

- Naravno ako i kada to vremenski uvjeti dopuste. Snijeg u Gorskom kotaru i dalje pada. Primjerice u Begovom Razdolju izmjereno ga je čak 80 cm, kazala je Tomac i dodala da što se prometa tiče sam snijeg i ne bi bio toliki problem. Veći problem stvara vjetar - bura na Jadranu puše i do 130 km na sat, a u Podvelebitskom području doseže udare i od čak 140 km na sat.

Iz toga razloga zatvorena je i dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Smirivanje bure očekuje se tek sutra krajem dana.