Neke trgovine od sutra počinju raditi

Stožer će dopustiti ponovno otvaranje specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, ali će se posebna pozornost posvetiti zaštitnim mjerama. Iznimno će se otvoriti i trgovine građevinskim materijalom.

- Koronavirus - iz minute u minutu


- Dokle god postoji linearni rast, popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i sve bolje funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima, poručio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Naš rast je linearan, što upućuje na to da se građani pridržavaju uputa, dodao je.

Prva odluka u tom smislu odnosi se na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su trgovine koje prodaju hranu i higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i trgovine koje prodaju hranu za životinje', precizirao je Božinović.

Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a vezano je za saniranje posljedica potresa.

- Pokušavat ćemo sve više opuštati mjere kako bismo što bolje odgovorili na sve izazove krize koronavirusa. Nove odluke stupaju na snagu danas, a realno je očekivati da trgovine počnu raditi od sutra ujutro, zaključio je Božinović.