U Italiji u jednom danu preminulo skoro 1000 ljudi

U Italiji je u jednom danu od posljedica koronovirusa preminulo 969 ljudi. Tako je ukupan broj preminulih sada 9.134 osobe, navodi Ansa.

-
Koronavirus - iz minute u minutu
- Italija slavi 101-godišnjaka koji je pobijedio koronavirus

Ovi podaci o smrtnosti nisu do sad zabilježeni ni u jednoj državi, navodi se u podacima Civilne zaštite.

Brojka od gotovo tisuću zaraženih ljudi je strašna, rekao je dopisnik HRT-a Silvije Tomašević i dodao kako novozaraženih ima više i zato što se uzima više briseva nego prije.

Kako je rekao, stručnjaci misle da je ovo vrhunac, te da bi od sutra ili prekosutra ta krivulja, koja je do sada bila u stalnom rastu, mogla početi padati.Ukupan broj zaraženih je 86.498, čime je Italija premašila i brojke iz Kine gdje je pandemija počela prošle godine. Najpogođenija Lombardija prijavila je ukupno  5402 smrtna slučaja i 37.298 zaraženih.

Agencija France presse ipak ističe da zaraza pokazuje usporavanje jer je u posljednja 24 sata povećanje broja zaraženih iznosilo 7,4 posto što je najniže od početka pandemije u Italiji.

U svijetu je od pandemije koronavirusa umrlo gotovo 25.000 ljudi, od pojave u prosincu u Kini, a preko pola milijuna se zarazilo.

Italija od toga bilježi 8216 smrtnih slučajeva i 80.539 zaraženih, po podacima koje neprestance ažurira Centar za koronavirus američkog sveučilišta John Hopkins.