MZO dodatno subvencionira smještaj u studentskim domovima

Studentski domovi dobit će dodatne subvencije, ako cijenu smještaja za studente koji ga trenutačno ne koriste smanje na iznos od 100 kuna ili manje, odluka je Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO).

Dopunom Odluke o iznosu subvencija i kvoti za subvencionirano stanovanje u akademskoj godini 2019./2020., koju je Ministarstvo uputilo svim studentskim centrima u Hrvatskoj, propisano je da studentski centri mogu ostvariti dvostruko veći iznos subvencije (400 kuna) po studentu ako donesu Odluku kojom studentima koji trenutno ne borave u studentskom domu smanje iznos cijene smještaja na 100 kuna ili manje (u vidu paušalnog iznosa za 'čuvanje smještaja').

- Navedena Odluka naslanja se na trenutnu epidemiološku situaciju te mjere Vlade RH kao i Stožera civilne zaštite, a odnosi se isključivo na studentske centre i subvenciju smještaja u studentskim domovima, navodi Ministarstvo u obrazloženju odluke koja je danas stupila na snagu.

Za ožujak 2020. godine Ministarstvo će studentskim centrima doznačiti iznos koji se temelji na podacima s početka ožujka dok mjere nisu bile na snazi, stoji u priopćenju MZO.