U Poreču eksplodirao bankomat, u Umagu provala u banku

Snažna eksplozija bankomata noćas u Poreču, u Umagu je provaljeno u poslovnicu Istarske kreditne banke, a u Vabrigi kraj Poreča zapaljeno vozilo, izvijestila je u jutros istarska policija. 

Stanovnike Poreča noćas oko 2.30 uznemirila je eksplozija bankomata u Ulici Mate Vlašića. Eksplozija je izazvala požar koji je zahvatio okolne objekte, no vatrogasci su spriječili njegovo širenje.

Samo pola sata prije porečka je policija zaprimila dojavu o provali u poslovnicu Istarske kreditne banke u Umagu. Nakon očevida utvrđeno je da iz banke nije ništa otuđeno, a oko 2.25 h zaprimljena je i dojava o požaru vozila u Vabrigi. Izgorio je "peugeot partner" u vlasništvu 52-godišnjaka iz Poreča.

Nakon eksplozije u Poreču izgorjele Narodne novine

- Policijski službenici će tijekom dana obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara odnosno sve okolnosti koje su dovele do tih događaja. Tragamo za počiniteljem, izvijestili su iz istarske policije.

Neslužbeno se doznaje da je bankomat HPB-a s vanjske strane zgrade Narodnih novina u sklopu porečkog trgovačkog centra La coop najvjerojatnije raznijela eksplozija izazvana plinom, s obzirom na to da je bila snažna. Pritom je buknuo i velik požar koji je progutao prostor Narodnih novina.