U Požeško-slavonskoj županiji troje zaraženih

Treći slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u četvrtak u Požeško-slavonskoj županiji, a riječ je o ženi koja se vratila iz Turske s majkom koja je prva zaražena u županiji, dok je treći zaraženi policajac koji se vratio s terena na sisačkom području.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
U Hrvatskoj 48 novozaraženih, ukupno 1011, sedam preminulih


Iz županijskog Stožera civilne zaštite kažu kako su stabilne kliničke slike i izolirani u svojim kućama i policajac i novozaražena, čija je majka na liječenju u požeškoj bolnici i dobro se oporavlja.

Epidemiolog Ante Vitalia rekao je kako je novozaražena nakon povratka iz Turske imala blage simptome bolesti, a testirano je i devet osoba koje su s njom bile u kontaktu.

- Odradili smo maksimalan broj kontakata i sve su osobe negativne, rekao je Vitalija i izrazio nadu da više neće biti s povratnicom iz Turske povezanih slučajeva, s obzirom da je od prvih kontakata prošlo već 13 dana.

Župan Alojz Tomašević građanima je uputio apel da uoči uskršnjih blagdana vode računa o tome da se očekuje dolazak ljudi koji možda imaju prebivalište u ovoj županiji, ali ga nisu odjavili pa ih je teško evidentirati.

Iz požeko-slavonske policije navode kako u županiji oko 400 osoba ima određenu mjeru samoizolacije, a njeno poštivanje poštivanje provjereno je u 640 slučajeva te je za 21 osobu utvrđeno kršenje te mjere.

Na policijskim punktovima evidentirane su  64 osobe bez propusnica za kretanje.