Vukovar: U županiji 3 novoboljela od COVID-19, ukupno 17

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tri su novooboljele osobe od koronavirusa, sve tri su iz Nuštra i članovi obitelji ranije hospitaliziranog pacijenta, a ukupno je u županiji 17 oboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

- O koronavirusu - iz minute u minutu

S jučerašnjim danom testirano je ukupno 200 osoba, za 19 uzoraka se čeka nalaz. U samoizolaciji na području Vukovarsko-srijemske županije nalazi se 725 osoba.

U objektima za karantenu nalazi se sedam osoba. COVID-19 ambulante u Vinkovcima, Vukovaru i Županji su imale devet poziva od kojih su šest poziva bili pacijenti bez sumnje, a tri pozivatelja su upućena obiteljskom liječniku.

Opća županijska bolnica Vinkovci i dalje ima šest hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

I dalje su u toj zdravstvenoj ustanovi pozitivna dva liječnika, a 18 liječnika, 34 medicinske sestre i tri nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji, navode iz Stožera.

Tijekom jučerašnjeg dana na podrućju županije bilo je sedam dojava o kršenju samoizolacije, od čega je utvrđeno tri kršenja mjera.