Apel ministra Beroša mladima

Ministar zdravstva Vili Beroš apelirao je u Zadru da se i mladi pridržavaju propisanih mjera vezano za epidemiju COVID-19 jer i oni mogu biti podložni težim oblicima zaraze koronavirusom, naglasivši kako se zdravstvenim mjerama čuva zdravlje nacije.

- Sve o koronavirusu na jednom mjestu
- Zaraza koronavirusom - iz minute u minutu

- Iako smo rekli, što stoji, da stariji bolesnici i stariji građani obolijevaju i imaju teži klinički tijek ove bolesti, u zadnje vrijeme pojavilo se i nešto mlađe populacije. Prema tome savjetujem mladima da doista budu odgovorni jer i oni mogu oboljeti čak od težeg oblika kliničke slike. Svi skupa moramo biti solidarni i čuvati se i za sebe i za druge, poručio je ministar zdravstva i član Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je u Zadar je došao zahvaliti članovima županijskog Stožera CZ na organizaciji posla i građanima koji poštuju mjere.

Još jednom je apelirao na sve građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških i sigurnosnih mjera jer je to najbrži način da se sve vrati "čim prije u normalu". "To su mjere koje doista čuvaju zdravlje hrvatske nacije od ove epidemije. Svatko od nas je najvažniji čimbenik u lancu postupanja i svatko od nas može napraviti", rekao je.