Stubičke Toplice: U samoizolaciji 17 medicinskih sestara i dva liječnika

Nakon što je u četvrtak popodne potvrđeno da je medicinska sestra Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama pozitivna na koronavirus, samoizolacija je određena za 17 medicinskih sestara i dva liječnika, priopćili su u petak iz bolnice.

- O koronavirusu - iz minute u minutu

U kratkom priopćenju ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Davora Gredičaka navodi se da su s epidemiološkom službom poduzeli sve mjere zaštite osoblja i pacijenata nakon što su dobili informaciju da je zaražena medicinska sestra iz Oroslavja, koja radi u bolnici.

U samoizolaciju je stavljeno 17 sestara i dva doktora. Tijekom današnjeg dana provest će se testiranje sedam sestara i jednog doktora, a rezultate ćemo dobiti sutra, stoji u priopćenju.

O tom slučaju zaraze bilo je riječi i na današnjoj konferenciji za novinare krapinsko-zagorskog Županijskog stožera civilne zaštite, na kojoj je epidemiolog Ivan Lipovac rekao da su djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo jučer počeli anketirati kontakte.

- Dosad je anketirano više od 30 osoba koje su bile na radnome mjestu s tom djelatnicom, kao i obiteljski kontakti. I dalje smo u fazi anketiranja i traženja, dodao je Lipovac.