U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna novozaražena osoba

Zaraza koronavirusom potvrđena je jednoj novoj osobi u Sisačko-moslovačkoj županiji koja sada ukupno bilježi 18 zaraženih osoba, od kojih su dvije ozdravile, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U Hrvatskoj 47 novooboljelih, upozorenja da se unatoč lijepom vremenu ostane doma
Koronavirus - iz minute u minutu

Novoboljeli je 23-godišnjak, koji se od 26. ožujka, nakon kontakta sa zaraženom osobom, nalazio u samoizolaciji. No, sada je i njemu potvrđen pozitivni nalaz na virus.

U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.  

Iz Stožera ponovno upozoravaju građane da ovo nije vrijeme za druženja, već je za dosljedno provođenje svih izdanih uputa i preporuka kako bi zajedničkim snagama spriječili daljnje širenje bolesti.

- Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika, poručuju i pozivaju na striktno poštivanje svih propisanih mjera zaštite.

Te mjere, navode, uključuju i rigorozno provođenje osobne i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) te dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19, zaključuju u Stožeru.