U Osijeku preminula peta osoba

U Osijeku je u nedjelju umrla još jedna osoba zaražena koronavirusom, a kao i u slučaju jučer četvero umrlih, ponovno je riječ o starijoj osobi, ženi od 82 godine koja je bila onkološki bolesnik i koja je ukupno trinaesti umrli slučaj u Hrvatskoj.

U županijskom Stožeru civilne zaštite kažu da je zaraza potvrđena za nove tri osobe u županiji, koja sada ukupno bilježi 92 oboljelih.

S obzirom na pet smrtnih slučajeva u Osijeku u posljednja dva dana, načelnik Stožera i dožupan Goran Ivanović poručio je da to treba biti opomena svima u županiji, ali u Hrvatskoj, da je ova epidemija još vrlo aktivna i može pogoditi bilo koga.

Ivanović je izvijestio kako je danas održan sastanak s predstavnicima Grada Osijeka, koji kao najveći grad u Slavoniji iziskuje više angažmana, s ciljem ograničavanja kretanja i drugih mjera na čemu će se intenzivno raditi idućih dana.

Čelnicima lokalnih stožera poručio je da se od njih očekuje provedba odluka Nacionalnog i županijskog Stožera Civilne zaštite, odnosno da trebaju maksimalno pojačati mjere ograničenja kretanja, opreza i sigurnosti, ali ne pod uvjetom da na ovom području život stane.

U osječkom KBC-u smješteno je 27 osoba, od toga 22 na Klinici za infektologiju i pet na respiratoru.

U Našicama su i dalje četiri osobe pozitivne na koronavirus.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić kazao je kako su Zavod i osječki KBC jučer testirali 130 uzoraka od kojih su tri bila pozitivna, dva  iz Osijeka i jedan iz Višnjevca.

Pandžić je rekao da su od tri novooboljele osobe dvije bile u samoizolaciji u kojoj se nalazi 15 osoba koje su s njima bile u kontaktu, pa su u županiji ukupno u samoizolaciji 462 osobe.

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece izvijestio je da je policija u protekla 24 sata zaprimila sedam dojava o kršenju samoizolacije, a u šest slučajeva to je i potvrđeno - pet u Osijeku i jedan u Našicama.