U Dubrovniku preminula osoba od koronavirusa

Na području Dubrovačko-neretvanske županije preminula je jedna osoba oboljela od koronavirusa.

Trenutno su evidentirana 62 pozitivna slučaja, tri više nego jučer, a jedna je osoba u OB Dubrovnik je nažalost preminula.

Riječ je o 85-godišnjaku, koji je sinoć u teškom stanju primljen u bolnicu, a jutros je pred jutro preminuo.

- Izgubili smo na žalost bitku za život 85-godišnjaka, koji je sinoć u teškom stanju doveden u bolnicu. Izražavam sućut njegovoj obitelji, rekao je ravnatelj dubrovačke bolnice Mario Bekić.

- Dosad je obavljeno 502 testiranja, 62 su pozitivna rezultata, jedan se čeka. Hospitalizirano je 14 osoba, 8 u bolnici, a 6 u Studentskom domu. Četiri pacijenata prebačena su u KBC Split, jedna za Zagreb, a dvije nove osobe su izliječene osobe, rekao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

Šestero pacijenata smješteno je u Studentskom domu jer nemaju uvjete za kućno liječenje.

I dalje je zaraza potvrđena jednom liječniku i jednoj medicinskoj sestri, a u samoizolaciji su šest liječnika, jedanaest medicinskih sestara i dva nemedicinska djelatnika. Ukupno je u bolnice u Splitu i Zagrebu prevezeno pet pacijenata.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je kako je u protekla dva dana među dvanaest novozaraženih i jedan zdravstveni djelatnik, koji nije iz bolnice i kontakt je drugog 'zdravstvenjaka'.

Dvije obitelji s ranije zaraženima imaju još dva oboljela, jedan je iz Konavala povezan s dubrovačkom Zračnom lukom, a jedan čijoj je djevojci u međuvremenu potvrđena zaraza.

Izvor zaraze, odnosno oboljele osobe s kojima su bile u kontaktu traže se za spomenutog umrlog muškarca, jednom bračnom paru te osobi iz Ploča.

Prosječna dob zaraženih je 53 godine.

Iz dubrovačko-neretvanske policije upozoravaju da neće dopustiti okupljanja građana zbog emitiranja misa na razglasu.