U Požeško-slavonsku županiju tijekom vikenda stigla 71 osoba

Požeško-slavonska županija već četvrti dan ne bilježi nove slučajeve zaraze koronavirusom, a do sada je ukupno troje oboljelih, izvijestio je  Stožer civilne zaštite, a napomenuli su i kako je tijekom vikenda u njihovu županiju iz inozemstva došla 71 osoba.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Od troje zaraženih jedna je osoba hospitalizirana, a dvije su u kućnoj izolaciji dok su u samoizolaciji 252 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare.

Grgić:  U kontroliranim vozilima puške, pištolji, droga, alkoholizirani vozači

Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić izvijestio je kako su tijekom kontrola zabrane napuštanja mjesta prebivališta u kontroliranim vozilima pronađene puške, pištolji, droga, a pojedini vozači bili su u alkoholiziranom stanju.

Protiv prekršitelja policija poduzima odgovarajuće mjere, istaknu je.

Napomenuo je i kako su svi građani povratnici iz inozemstva u evidenciji policije za provođenje mjera samoizolacije.

- Tijekom vikenda u Požeško-slavonsku županiju iz drugih država je došla 71 osoba. Svaka osoba mora biti 14 dana u samoizolaciji. Pojačat ćemo broj službenika, čija će osnovna zadaća biti kontrola osoba koje su došle za vikend i koje će doći narednih dana, rekao je Grgić.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uputio je apel građanima da za predstojeće blagdane, da ako imaju prebivalište u toj županiji, a rade izvan nje, ako je moguće svoj dolazak odgode.

- Najbolje provedeni blagdani će biti ako sačuvaju zdravlje svojih bližnjih. Znamo da je teško ne doći kada se ukaže prilika ali samo jedan dolazak je dovoljan da zaražena osoba dođe na naše područje i time pridonese većem širenju virusa, poručio je Tomašević.