U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih

Nakon što je u nedjelju u Varaždinskoj županiji bilo šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, stanje je u ponedjeljak znatno bolje budući da nije otkriven nijedan novi slučaj, izvijestio je Županijski stožer Civilne zaštite.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

Dosad je oboljelo 30 osoba, ozdravilo ih je sedam, a na liječenju u Općoj bolnici u Varaždin su 22 osobe čije je opće stanje trenutačno dobro.

No, posljednja osoba u koje je jučer dijagnosticirana bolest zbog težih je simptoma prevezena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Ono na čemu se intenzivno radi jest mapiranje svih kontakata s obitelji četvero novooboljelih u nedjelju.  Riječ je o dvjema osobama srednje dobi i dvjema mlađim osobama iz iste obitelji od koji nijedna u trenutku pojave bolesti nije bila pod mjerom samoizolacije.

- S obzirom na to da smo jučer prvi put primili oboljele s lokalnom transmisijom bolesti bez definiranog izvora zaraze, vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete, rekao je načelnik varaždinskoga Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin.

Dosad je u Varaždinskoj županiji testirano 485 osoba, a pod mjerom samoizolacije ih je 1825. Dobro je što je u protekla 24 sata varaždinska Policijska uprava zabilježila samo jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.