Splitsko-dalmatinska županija: 15 novooboljelih, ukupno 192 zaraženih

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 15 je novooboljelih te su dosad u toj županiji koronavirusom zaražene 192 osobe, rečeno je na konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu
Sve o koronavirusu

- Ovih 15 novooboljelih zaraženo je u kontaktu s oboljelima koji su u samoizolaciji, situacija je pod kontrolom jer su to osobe za koje smo očekivali da će oboljeti, rekla je ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije Željka Karin.

Izvijestila je kako je u Splitsko-dalmatinskoj županiji obolio 41 zdravstveni djelatnik, 129 ih je u samoizolaciji, od kojih će njih deset u iduća dva dana iz nje izaći jer 14 dana nisu pokazali simptome bolesti.
Među jučer oboljelima je i dvoje djece, a zarazili su ih roditelji.

Ravnatelj splitskoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) Julije Meštrović rekao je da većina od 39 bolesnika zaraženih koronavirusom ima "blage kliničke simptome, a neki umjerene".

- Trenutačno je deset bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je četvero iz Dubrovnika, troje iz Šibenika i troje iz Splitsko-dalmatinske županije, rekao je Meštrović. Istaknuo je da je od tih deset bolesnika dvoje jučer skinuto s respiratora, što je dobar znak koji, kako je rekao, "moramo tumačiti s oprezom".