Varaždinski policajci evidentirali 673 osobe bez propusnica

E-propusnice kao uvjet za napuštanje mjesta prebivališta vrijede od jučer, a iznimka će do srijede biti samo veliki poslodavci koji iz opravdanih razloga to nisu mogli ranije ishoditi.

- Policija kontrolira e-propusnice

Nekoliko tisuća e-propusnica izdano je i u Varaždinskoj županiji.

Jedan kod - niz informacija, od one jeste li u samoizolaciji do svrhe putovanja. Gužve na ulazu u Varaždin nema, vozači zadovoljni.

- Zadovoljan sam, koristim ih od prvog dana, sad su ove s qr kodom, nikakvog problema nema, policija radi svoj posao podržavamo ih u tome, rekao je jedan vozač.

- Ravnateljstvo nas je opremilo s dovoljnim brojem uređaja s kojima možemo odrađivati posao, kazao je Danijel Leskovar iz Policijske uprave varaždinske.

- U Varaždinskoj je županiji, ako se izuzmu poslovni subjekti, izdano oko 10 tisuća e-propusnica. Nemali je broj i građana koji su se od početka mjere pokušali "provući" pa je policija evidentirala ukupno 673 osobe koje su bile bez propusnica pa molimo sve da se drže pravila, dodao je Leskovar.

A iz stožera Varaždinske županije apeliraju da se modificiraju kriteriji zbog specifičnosti županije.

- Jedna ideja koja je predložena je da se proba više jedinica skupi u jednu da se lakše skoncentrirajuz resursi na kontrolu te mjere, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Varaždinci čuvaju sebe i bližnje od virusa. Ulice su prazne - tek rijetke sunce izmami. Jučer je potvrđeno 6 novozaraženih bez poznatog izvora zaraze. I to je najbolji odgovor na pitanje -  zašto je važno ostati doma.