Koronavirus udaljio pacijente od liječnika

Koronavirus, brojne mjere i izolacija uvelike su promijenili naš uobičajeni način života - posebno je teško oboljelima od karcinoma i onima s kroničnim bolestima, jer njihovi problemi nisu nestali. Dio njih rješava se putem besplatne virtualne ordinacije, aplikacije koja povezuje pacijente i liječnike, a da se pritom ne izlazi iz kuće.

Uz strah od koronavirusa onkološke bolesnike ponajprije muče njihove dijagnoze i kada će na operaciju. Hitne operacije malignih bolesnika se ne odgađaju, ali su na čekanju operacije za suspektne nalaze i početne tumore.

Sve je više pitanja i problema, a u ovoj ordinaciji nude odgovore. Liječnik je dostupan u samo nekoliko klikova mišem, kaže Zoran Milas, predsjednik Udruge za edukaciju u zdravstvu E-medikus. Za one kojima stres od epidemije i nedavnog potresa i dalje stvara glavobolje, u virtualnoj ordinaciji je za savjet i pomoć na raspolaganju specijalistica neurologije Anita Marčinko.

Izbor tema je velik, bez obzira na zdravstveni problem koji imate, virtualna ordinacija dovodi liječnika u vaš dom i daje potrebnu informaciju.