U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novozaraženih

U Općoj bolnici Bjelovar, jučer je 10 osoba testirano na koronavirus i svi nalazi su negativni, izvijestila je Tatjana Uzelac viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Bjelovarsko- bilogorske županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

To znači da je u našoj županiji i dalje šest osoba zaraženih koronavirusom. Od njih šest, pet osoba nalazi se u samoizolaciji i u dobrom je općem stanju dok se jedna osoba nalazi na liječenju u Klinici za infektivne bolesti „Dr.Fran Mihaljević“.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Tri osobe vode se statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one imaju samo prebivalište na području naše županije te nisu testirane i ne liječe se u Općoj bolnici Bjelovar.

Ukupno su do sada testirane 102 osobe.

447 osoba nalazi se u samoizolaciji, a Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska utvrdila je 31 slučaj kršenja mjera samoizolacije.

Inače, Dom učenika srednjih škola Bjelovar namijenjen je zdravstvenim djelatnicima koji rade u turnusima na Odjelu za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronavirusom u Općoj bolnici Bjelovar. Nakon što odrade svoju smjenu, nad zdravstvenim djelatnicima obavit će se testiranje na koronavirus, a za vrijeme čekanja nalaza, do 24 sata, bit će smješteni u Domu učenika srednjih škola Bjelovar, izvijestila je Uzelac.