MUP: Idućih dana obavijesti o terminima uručenja isprava

Ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo je građane kojima nisu uručene izrađene osobne isprave da će u idućim danima telefonom zaprimiti obavijest radi dogovora o terminu uručenja isprave.

Obavijest će sadržavati podatak o broju telefona i e-adresi policijske uprave ili postaje, na koju se građani trebaju javiti zbog dogovora o terminu preuzimanja izrađene isprave, precizirao je MUP.

Riječ je o osobnim iskaznicama, putnim ispravama, vozačkim dozvolama, dozvolama boravka azilanata i stranaca pod supsidijarnom zaštitom, potvrdama o prijavi privremenog boravka državljana država članica Europskog gospodarskog prostora, boravišnim iskaznicama za državljane država članica Europskog gospodarskog prostora i članove obitelji državljana Europskog gospodarskog prostora i biometrijskim dozvolama za boravak državljana trećih zemalja.

Kako se zbog epidemije COVID-19 te zaštite zdravlja građana i zaposlenika MUP-a, ne bi stvarale gužve, termini će biti individualizirani, pa će se uručenja isprava obavljati postupno, kroz određeno razdoblje.