Dubrovnik: Nema novozaraženih

Nema novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prvi put nakon 28. ožujka, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 64, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Negativno je svih 27 uzoraka koji su poslani na testiranje.

- Koronavirus - epidemija iz minute u minutu


Hospitalizirano je četrnaest pacijenata, od kojih osam u dubrovačkoj bolnici, a šest u Studentskom domu kao sekundarnom objektu bolnice za prijem oboljelih od virusa. U kućnoj izolaciji su 42 zaražene osobe. Čekaju se rezultati za još 29 uzoraka koji su jučer poslani na analizu, a do sada je ukupno na analizu upućeno 578 uzoraka.

Nepromijenjeno je zdravstveno stanje četvero pacijenata koji su ranije stavljeni na respirator u splitskom KBC-u, a u dobrom je stanju muškarac koji je iz predostrožnosti poslan u zagrebačku Kliniku za zarazne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević''. Od početka pandemije u županiji je umrla jedna osoba, a dvije su izliječene.

Drive-in testiranje u Metkoviću

U Metkoviću je ujutro počelo drive-in uzimanje uzoraka za testiranje na koronavirus, koje provode educirani djelatnici tamošnjeg Doma zdravlja. Testiranje se obavlja u prolazu između zgrada Gimnazije i Srednje škole.

U posljednja 24 sata u županiji je utvrđeno jedno kršenje samoizolacije, ukupno 18 od početka pandemije. Jednom hrvatskog državljaninu istekao je rok od 14 dana te je izašao iz karantene, gdje je ostao još jedan.