Zrakoplov iz Tunisa s 14 putnika sletio na otok Krk

Zrakoplov Jasmin Airwaysa kojim je iz Tunisa doputovalo 12 hrvatskih državljana i dvoje državljana susjednih zemalja na povratku u matične zemlje sletio je oko 14,30 sati u riječku Zračnu luku na otoku Krku, doznaje se od ravnatelja te zračne luke Tomislava Palalića.

Iz Županijskog stožera Civilne zaštite izvijestili su da putnike dočekuju sanitarni inspektori, epidemiolozi i policija, a dalje će biti upućeni prema epidemiološkom protokolu svojim domovima u samoizolaciju ili u bolnicu ako budu imali simptome bolesti.

Zrakoplov kojim su doputovali ima 110 mjesta pa su putnici sjedili međusobno prilično udaljeni, poštujući propisana pravila.

Prema podatcima Županijskog stožera, u crikveničku Thalassotherapiju danas je prevezeno još 10 osoba s blagim simptomima infekcije koronavirusom pa ih je ondje trenutačno 16.

Riječ je o osobama pozitivnima na koronavirus koje su bez simptoma ili imaju blaže simptome bolesti te su, kako bi im se omogućili bolji uvjeti te rasteretili riječki bolnički kapaciteti, prevezeni u Thalassotherapiju.

U Primorsko-goranskoj županiji od jučer je oboljela još jedna osoba, pa je sada u toj županiji ukupno 47 oboljelih osoba, a ozdravilo je 13 osoba, izjavio je načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Marko Boras Mandić.

Novooboljela osoba je bila u samoizolaciji, nakon povratka iz Amsterdama.

U Rijeci su u četvrtak otvorene gradske tržnice i ribarnice, uz sve preventivne mjere.

Marko Boras Mandić je rekao da će prodavaonice u županiji uoči blagdana, tj. tijekom sljedeća tri dana raditi dulje, do 20 sati, kako bi se i ljudi koji rade mogli opskrbiti namirnicama te kako bi se smanjile gužve u prodavaonicama.