Nakon HRT-a i BBC pokreće školu na daljinu

Škola na trećem četvrti je tjedan u našim domovima, a učenicima od 1. do 4. razreda nastava na daljinu pomaže u ovo vrijeme izolacije. HRT i Ministarstvo obrazovanja prvi su u Europi svojim učenicima omogućili takav oblik nastave. Uskoro mnogo veće i utjecajnije televizijske kuće poput BBC- ja pokreću svoju školu na daljinu.

-
Divjak odgovorila na pitanja: "Ovo je izvanredna situacija"   
- MZO: 90 posto učitelja misli da se učenici dobro snalaze u nastavi na daljinu   

Kada se prije mjesec dana počelo šuškati da će se zbog koronavirusa sve početi zatvarati, pa i škole, nitko nije mogao ni zamisliti da je plan za nastavu na daljinu već napravljen. A napravljen je u suradnji HRT-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja u samo pet dana.

- Koristili smo arhivu HRT-a umijeće koje imamo u televizijskoj prezentaciji, a s druge strane Ministarstvo je dalo najbolje učitelje i sve je to dalo jedan dobar rezultat, rekao je Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a.

- Ova produkcija koju mi radimo je stvarno prepoznata ne samo kod nas kao vrlo kvalitetna nego i u različitim europskim udruženjima koji se bave obrazovanjem i oni koji se bave produkcijom obrazovnog programa kao jedno od najboljih, rekla je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Školu na Trećem prati više od 100.000 učenika i roditelja i kažu - pravi je hit.

I dok naši učenici već mjesec dana množe, dijele, vježbaju s najboljim našim sportašima, neki učenici u Europi tek će početi pratiti nastavu na daljinu poput naše, putem TV ekrana.

Tako britanski BBC, jedan od najvećih i najutjecajnijih javnih servisa u Europi, najavljuje da 20. travnja počinje sa svojom školom na daljinu.