Prijedlog o nagrađivanju heroja ove pandemije

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara, Anica Prašnjak te predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva, Adriano Friganović uputili su prijedlog ministru zdravstva Viliju Berošu da donese odluku o nagrađivanju medicinskih sestara i tehničara te drugog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja, koje radi u direktnoj skrbi za pacijente oboljele od bolesti COVID-19.

-
Koronavirus - epidemija iz minute u minutu     

- Uputili smo pisani prijedlog ministru u kojem ga molimo da razmisli o linearnoj stimulaciji koja bi naše medicinske sestre i medicinske tehničare - heroje ove pandemije bar u malom segmentu nagradila u ovoj teškoj situaciji kada zdravlje nacije stavljaju ispred svog zdravlja i zdravlja svojih obitelji. Jasno, prijedlog je da se nagrade svi zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u respiracijskim i COVID-19 centrima diljem Hrvatske, istaknuo je predsjednik HKMS, Mario Gazić.

Svojim djelovanjem i profesionalizmom medicinske sestre i medicinskih tehničari doprinijeli su obuzdavanju i sprječavanju širenja bolesti COVID-19 na svim razinama zdravstvene zaštite u  Hrvatskoj. Medicinske sestre i tehničari predstavljaju najveću grupaciju zdravstvenih djelatnika pa se samim time veći dio tereta ove nacionalne krize nalazi na njima, zaključuju potpisnici ovog prijedloga.