Još 30 korisnika doma u Splitu ima koronavirus, ukupno 40

Od 49 evakuiranih štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, testiranje provedeno jučer i danas pokazalo je da je ukupno 40 zaraženih koronavirusom, potvrdio je večeras ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za Odjel weba HRT-a.

Jučer je zaraza potvrđena kod 10 korisnika. Od preostalih 39 korisnika doma, danas je kod 30 osoba potvrđen koronavirus, a pet osoba ima negativan nalaz. Kod četiri osobe nalaz je nejasan, što znači da se kod njih testiranje mora ponoviti.

U domu su novozaražena i četiri djelatnika.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije dobio je večeras i službenu potvrdu KBC-a Split o testiranju na koronavirus. Doznajemo da će stožer konačnu potvrdu dati sutra na konferenciji za novinare.

Na današnji dan na području Splitsko-dalmatinske županije 276 osoba pozitivno je na koronavirus.

U našoj su zemlji do 14 sati potvrđena 64 nova slučaja zaraze. Od početka epidemije oboljelo je ukupno 1407 ljudi (u nih nisu uračunati večeras potvrđena oboljenja), a dosad ih je ozdravilo 219. Od jučer je jedna žrtva koronavirusa više - ukupno je od posljedica zaraze umrlo 20 ljudi. Na respiratoru su 34 pacijenta.

Dobro je to što je rast broja oboljelih u našoj zemlji i dalje linearan, ali zabrinjava što je zaraza ušla i na mjesta koja su se svim snagama branila mjesec i pol - u domove za starije i nemoćne. Koronavirus je ušao, osim doma za starije u Splitu, i u domove Koprivnici i Pločama.