"Web pijaca" je pun pogodak: "Prodali sve povrće, niti listića više nemamo"

Meso, riba, povrće, med, cvijeće... sve to prodaje se u virtualnom svijetu, a vama u stvarnosti dolazi na vrata. Riječ je o facebook stranici Web pijaca u kojoj poljoprivrednici i ribari posluju s kupcima iz čitave Zadarske županije.
U kriznim vremenima ljudi se uvijek okreću sigurnom i provjerenom. Zato obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su se prilagodila vremenu suvremene tehnologije dobro posluju u razdoblju kada je koronavirus paralizirao većinu gospodarstva.

Primjer je OPG Matak, Jagoda Matak:

- Nemamo nikakvog problema s plasmanom proizvoda od prvoga dana. Dapače, ostali smo bez povrća prije tri tjedna, sve smo prodali, niti trunka niti listića više nemamo.
Postigli su to dobrim oglašavanjem na društvenim mrežama. U virtualnom svijetu žitelji Zadarske županije od početka travnja mogu kupiti preko 50 proizvoda od poljoprivrednika i ribara i sve s dostavom na kućni prag. Riječ je o facebook stranici Web pijaca koju je stvorio upravitelj LAG-a Laura Ivan Čupić:
Sustav funkcionira na način da poljoprivrednik objavi slike svojih proizvoda, cijenu i nekakav kontakt i po mogućnosti da se ostvari online plaćanje. A većina poljoprivrednika i ribara radi dostavu na kućna vrata. Pokriven je veći dio županije i unutra ima preko 50 različitih proizvoda.
Projekt virtualne tržnice pozdravlja i gospođa Matak, ujedno i članica Udruge Volim domaće. OPG-ovci su i proširili listu kupaca:
Onaj tko je osmislio projekt poznaje jako dobro problematiku koja nam je sada nametnuta. Pojavili su se i novi kupci, na našoj facebook stranici prati nas preko tri tisuće ljudi, redovno nas prate, zovu i interesiraju se tako da kod nas nema problema s plasmanom proizvoda.
Nadaju se OPG-ovci da će se trend nastaviti i kada se pobijedi Covid-19 te da će se kupci trajno vratiti domaćem proizvodu i da tako nastaviti cijeniti plod ruku hrvatskih poljoprivrednika i ribara.