U Varaždinskoj županiji nema novooboljelih

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih koronavirusom, a uoči druge faze popuštanja mjera načelnik Stožera civilne zaštite Robert Vugrin apelirao je na nastavak pridržavanja protuepidemijskih mjera.

U posljednja 24 sata provedeno je 36 testiranja, a ukupno dosad 1445. Pod mjerom samoizolacije nalazi se više od 1800 osoba, po čemu je Varaždinska županija na drugom mjestu u Republici Hrvatskoj, izvijestili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Dosad je na području županije oboljelo 46 osoba, a ozdravilo je njih 30, 13 ih se nalazi na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici, a tri u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još četiri osobe koje na području županije imaju samo prijavljeno prebivalište.

Uoči druge faze popuštanja mjera, koja kreće u ponedjeljak, načelnik Stožera Robert Vugrin apelirao je na građane da nastave s pridržavanjem protuepidemijskih mjera o držanju međusobnog razmaka i dezinficiranju, a podsjetio je i na preporuku da se u zatvorenim prostorima nose maske.

- Zanemarimo li te mjere, može se dogoditi da dođe do novog prodora virusa i većeg broja oboljelih, a to bi onda predstavljalo korak unazad u dosad vrlo uspješnoj borbi protiv zaraze, poručio je Vugrin.