U Osiječko-baranjskoj županiji četiri nova slučaja koronavirusa

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja koronavirusa, tako da je dosad oboljelo ukupno 129  osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović rekao je na konferenciji za novinare da su od testirana 83 uzorka četiri bila pozitivna. Oboljele su dvije osobe iz Gata i dvije iz Marjančaca s valpovačkog područja.

- Riječ je o kontaktima ranije oboljelih osoba, pa se radi o poznatom izvoru, kaže Ivanović.

Tri su novoizliječene osobe pa ih je sada ukupno  93, a trenutno je hospitalizirano 10 pacijenata, svi u osječkom KBC-u.

- Trenutno je u samoizolaciji 157 osoba, od kojih su tri novi kontakti, a u jučerašnjih osam provjera policija nije utvrdila niti jedno kršenje te preventivne mjere, napomenuo je Ivanović.

Županijski Stožer do kraja dana očekuje naputak za otvaranje dječjih igrališta, koja bi od sutra trebala biti otvorena, a radi se i na otvaranju sportskih igrališta.

Iako se mjere polako, ali sigurno popuštaju Ivanović je upozorio građane da to nije povod za opuštanje i ponašanje kao u razdoblju prije epidemije, jer još uvijek ima pozitivnih na koronavirus.