Grad Bjelovar nudi besplatno proširenje terasa

Odlukom Vlade za tjedan dana moći će ponovno početi raditi ugostiteljski objekti, no zasad samo na  terasama uz propisane razmake. Stoga su neki gradovi, poput Pule i Bjelovara, ugostiteljima odlučili omogućiti da besplatno prošire terase na dijelove javnih površina kako bi mogli primiti veći broj gostiju.

Na bjelovarskom bi se korzu, da nije mjera protiv koronavirusa, sada na terasama kafića tražilo mjesto više. Otvaranje postojećih zbog razmaka od dva metra smanjit će broj stolova pa su u gradu odlučili pomoći.

- Ono što bismo mi sad htjeli da im proširimo besplatne dodatne kapacitete za terase. Praktički kapacitete koje su imali i prije krize, a kako bi onda oni mogli na neki način zadržati jednak broj gostiju kako što su imali i prije jer kažem epidemiološke mjere će im biti jako zahtjevne, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Bjelovarski su ugostitelji zadovoljni potezom grada, iako zbog prometa neće svi moći proširiti terasu.

- Pohvalio bih grad i takvu odluku, rekao je bjelovarski ugostitelj Zoran Matić.

Ugostitelji koji se na to odluče morat će navesti točne dimenzije za širenje kako bi im mjerodavni odobrili novi dokument o minimalnim tehničkim uvjetima s brojem stolova Dio ugostitelja traži popuštanje mjera.

Nacionalna udruga ugostitelja očekuje da svi gradovi ugostiteljima omoguće da prošire terase.