U Zagrebu jedna novozaražena osoba koronavirusom

Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

-
Jučer smo testirali 202 pacijenta, jedan je pozitivan na koronavirus. Broj ukupno pozitivnih je 468, a 12 je više izliječenih, kazao je ravnatelj tog zavoda Zvonimir Šostar.

Dodao je da je broj ukupno pozitivnih građana na koronavirus, pokazuje da je u Zagrebu na  tisuću stanovnika zaraženo njih 5,5. 

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je gustoća prometa u Zagrebu vraćena na 70 posto od razine prije potresa, 22. ožujka.

- Tijekom dana tranzitira 22 tisuće vozila, a nekada je bio prosjek oko 33 tisuće, kazao je pozvavši građane na oprez u prometu, zbog većeg broja građevinskih radova na području centra grada.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se u protekla 24 sata bilježi jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, a nije bilo kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Bandić: Mjesec i pol dana bijemo bitku sami

Na upit o stanju dimnjaka u Zagrebu nakon potresa, ali i najavu da će Vlada sufinancirati njihovu sanaciju i nabavu bojlera, Bandić je kazao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i sa strane Vlade.

- Mi bijemo bitku ovih mjesec i pol dana sami,  očekujući zakon kao ozeblo sunce. Plediramo da se zakon što prije donese, kazao je Bandić.

Bandić je kazao i da njegova Stranka rada i solidarnosti još nije raspravljala o održavanju parlamentarnih izbora, te da o tome, za sada ne razmišlja.

- Razmišljati sada o prijevremenim izborima u situaciji kada ne znamo koliko će ovo trajati, jer tempo će diktirati postupak relaksacije mjera, nakon toga će razumni ljudi donijeti odluku, a mi ćemo sigurno biti odgovorni, izjavio je Bandić.

Na pitanje o njegovim odnosima sa HDZ-om na razini grada, Bandić je rekao da su "njegovi odnosi sa svima dobri".